15. septembar 2017. STUDIJSKA POSETA ČEŠKOJ REPUBLICI – PROJEKAT LEARNING BY DOING

15. septembar 2017. STUDIJSKA POSETA ČEŠKOJ REPUBLICI – PROJEKAT LEARNING BY DOING

Regionalna privredna komora Brno (Regionální hospodářská komora Brno) od 12. do 14. septembra organizuje transnacionalni sastanak projekta Learning by Doing u sklopu Interreg-Danube Transnational Programme .

Ovoj studijskoj poseti Republici Češkoj prisustvuje i predstavnik PKS-Privredne komore Beograda, a svrha je analiza dosadašnjeg toka implementacije modela dualnog obrazovanja u školske sisteme zemalja partnera Dunavskog transnacionalnog programa, konkretno u Republici Češkoj.
U planu su posete kompanijama INTEMAC Research Centrum, WALTER-Machines kao i srednjim stručnim školama koje učestvuju u ovom program.

Learning by Doing projekat ima za cilj da poboljša kapacitete sistema stručnog obrazovanja i osmišljen je tako da svi ključni akteri u oblasti stručnog obrazovanja ( kompanije, škole, predstavnici vlasti na regionalom ili nacionalnom nivou, kao i komore) mogu direktno da učestvuju u njemu.
Projekat traje od 1. januara 2017. do 30. juna 2019. njegov budžet je 2,3 miliona evra, vodeći partner projekta je Privredna komora Budimpešte, a ostali partneri su iz Slovenije, Češke, Rumunije, Slovačke, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Bugarske, Moldavije, Makedonije i Crne Gore. Partneri projekta u Srbiji su Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda i Zavod za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja.

Leave a Reply

Close Menu